..Life Traveler by Windy Ariestanty..

From so many books about traveling experience, only this book that caught my eyes. The title is “Life Traveler”. First thought was..well another traveling book..it’s must be full of how to this how to that and bla bla bla.
But I was interested with the cover, a leaf that turn yellow and fall.
Also there is some comment from Dee, one of my fav author :).
And I started to read the synopsis. I was thought that this book is different with the others. And I was right, I fall with this book.
Life Traveler is not only talk about the place, food, view, and the other things that will make you jealously die imaging if you are the writer who had that experience. But this book is more deeper I guess. Of course she (Windy the writer) also wrote about the bla bla bla thing, but she also talk about finding her self..the meaning of “HOME”.
What a beautiful story to share.
I have favorite quote, but I left my book at home. It will be post later :p I just like this words:

Love is a ‘place’ that we keep visiting again and again. It annoys us to no end. And for something like this, we may call it ‘home’.
Yes, love is a home for everyone. Indeed.

Here the beautiful cover that I loved (^-^)
one of my favorite books
Enjoy reading everyone ^^

Advertisements

…remembering Harry Potter..

Almost 10 years and 8 time movie show..now finally we came at the end of Harry Potter series. Mean no Harpot movie anymore in upcoming year.

In the end..I think Harry Potter one of the best series movie that I’ve watched and I have to grab all collections for my children in the future..LOL It will be nice to grow up with this kind of movie (but not for me..I’m too old to grow up with this :p)

Anyway..just to remembering the journey of Harry Potter here are the movie trailer..enjoy 🙂

1. Harry Potter and the Sorcerer’s Stone (2001)
They are still young..so cute ^^

2. Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)

3. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)
My favorite Harry Potter movie of all. Like the story and Expecto Patronum my fav spell^^

4. Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)
..and the puppy love goes..^^

5. Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

6. Harry Potter and the Half Blood Prince (2009)
Not my fav..too drama isn’t it?

7. Harry Potter and the Deathly Hallows (2010 & 2011)
and the story ends..

..The Lost Symbol – Dan Brown..

Satu kata buat buku ini..”BREATHTAKING”

Setelah sekian lama ngerasa jenuh sama beberapa buku yang ku baca. Waktu baca buku Dan Brown yang satu ini rasanya seperti orang yang belum pernah baca buku. Karena keseluruhan jalan ceritanya sangat sangat brilian.

Alur yang digambarkan oleh Brown sangat memacu adrenalin. Serasa lagi ngebut buru-buru mau lihat lahiran anak (padahal blom tau rasanya punya anak :p). Deg-degan tapi pengen cepet nyampe tujuan.

Saya rasa Brown sangat jenius untuk membuat para pembaca penasaran di setiap chapter-nya. Bikin kita penasaran untuk terus membaca kelanjutannya.

Kalau cara penggambaran lokasi dan penggabungan sejarah, sepertinya Brown tidah perlu dipertanyakan lagi. Saya termasuk orang yang sangat sangat awam akan semua hal yang digambarkan oleh Brown, karena memang tempat2nya sendiri saya tidak pernah tahu. Namun Brown menggambarkannya dengan sangat briliant sehingga dengan segala imajinasi kita dan penggambaran Brown melalui tulisannya sudah cukup untuk membuat kita merasakan kenikmatan buku ini.

Jujur ini buku pertama Brown yang saya baca. Karena buku2 sebelumnya saya rangkum melalui filmnya :p. Saya adalah tipe penikmat film dan buku, namun bukan tipe penikmat keduanya. Karena biasanya jika saya lihat bukunya dulu dengan segala imajinasi yang telah terbentuk di kedalaman otakku dan membeku beristirahat dengan tenang disana, akan sangat kecewa dengan segala penggambaran film yang kadang jauh berbeda.

So, I’ll keep my eyes open for next Brown’s amazing book.

Happy Reading ^^

Wanderlust

My first..

Eits..my first apa nih..Well..this is my first Chicklit that I had read. Wanderlust.

Sebenernya sih dah agak lama denger soal jenis buku “Chicklit” ini tapi belum pernah coba baca. Hmm taun berapa yah waktu itu..kayanya sih taun 2000-an lebih. Aku sendiri mulai baca kayanya jaman2an akhir SMA lebih gitu. Waktu itu udah cukup banyak buku2 Chicklit ini. Tapi ga tau kenapa aku milih Wanderlust. As far I’ve remember is maybe because the cover. It’s blue sky, and the illustration is a girl dragging her luggage. Cutie. Trus pas baca judul ma sinopsis ceritanya kayanya seru.

Ceritanya tentang seorang punulis kolom perjalanan (minat beli soalnya dulu ngayal jadi coloumnist or traveler gitu..my fancy thing..hihihi). Yang bikin beda dari buku2 lain mungkin karena gaya penulisannya. Unik (dulu ya..). Semua ceritanya dibikin format email. Kalau sekarang udah banyak kali yah..kaya Kambing Jantan-nya Raditya Dika. Bedanya ini bukan kumpulan Blog. Tapi banyak juga chicklit2 yang gaya penulisannya seperti itu.

Buku ini enak dibaca. Easy reading. Ringan banget jalan ceritanya. Tentang semua perjalanan Kate Bogart keliling dunia. Mulai dari Libanon – Roma – New York – London – and so on, but ended in Paris.  Sounds fun and perfect  for independent woman ya..! Tapi kadang semuanya ga berjalan mulus gitu aja. Ada banyak hal selain dikejar2 deadline dari sang editor, mulai dari mengingatkan Violet, sahabatnya, untuk memberi makan kucing tersayang yang sikapnya super manja n jutek Truman Capote (keren yah nama tuh kucing kaya bentang pelem :)), sang ibu yang selalu cemas berlebihan kalo ga dapet kabar sehari saja, ex-husband yang masih care dan curhat macem2, hingga Maxwell, mantan wartawan perang yang bikin dunia Kate serasa complicated banget.

Yah kurang lebihnya kaya gitu sih isinya, tapi berhubung bacanya dah bertahun2 yang lalu jadi agak2 lupa lagi deh detail ceritanya. Tapi serulah kalo buat ngisi waktu luang, baca2 sambil denger mp3 ditemenin sama cemilan favorit pasti cocok banget buat ngisi weekend 🙂

Happy reading guys ^^

-CHA-

..Books..

A book is a set or collection of written, printed, illustrated, or blank sheets, made of paper, parchment, or other material, usually fastened together to hinge at one side. That’s what Wikipedia said 🙂 

But I think book is more than just a paper filled by words. Book can fill our soul with something rich. Something we can’t get from others.  

I’ve been wondering, where they (author or writer) got their brilliant ideas to write something, word by word. And for that long term process, it needs patient and hard work too.

That’s the reason why I adore them, and love their creations.

One thing I realized, that there is some feeling, that’s coming up when I read books, the feeling that I won’t stop!!! Why? I don’t know…

Have you ever felt that too???

I put some space, here in my blog for books, movies, and shoes. Because I love all that things! So, I want to share with all of you who visiting my blog, and I’m very welcome for any comments. Happy reading ya 🙂